Szanowni Klienci, w dniach od 8.7 do 19.7 telefoniczna obsługa klienta nie będzie dostępna. Możecie kontaktować się z nami pod adresem info@waragod.pl. Dziekujemy za zrozumienie.
Adjustable Angle Pull-Thru Knife Sharpener (3/12), 3-stopniowa ostrzałka do noży o regulowanym kącie ostrzenia
Dostawa od |
Gwarancja wymiany |
Gwarancja zwrotu |
98% |
Ostrzałka do noży z regulowanym kątem dla ostrzy gładkich i stałym kątem dla ostrzy ząbkowanych, odpowiednia dla myśliwych, rybaków, do użytku domowego i profesjonalnego.
Sposób użycia:
Ostrzałkę należy zawsze umieszczać na stabilnej i płaskiej powierzchni i trzymać za gumowaną rękojeść, tak aby wszystkie palce były chronione przed ostrzem noża.
Zgrubne ostrzenie noży z gładkim ostrzem - ostrzałka z węglika spiekanego z umieszczona lewej strony - szybko naostrzy tępe ostrze.
Wykańczające ostrzenie noży z gładkim ostrzem - ceramiczna ostrzałka po prawej stronie - kończy ostrzenie i wygładza ostrze.
Ostrzenie ostrzy ząbkowanych - ostrzałka ceramiczna umieszczona pośrodku.
Regulacja kąta szlifowania: Wciśnij i obróć pokrętło, aby ustawić żądany kąt szlifowania, jak pokazano na rys. 1. Dla noży kuchennych 14 °- 20 ° oraz dla noży outdoorowych i taktycznych 20 °- 24 °.
Procedura ostrzenia noży z gładkim ostrzem: Włożyć ostrze noża do rowka V zgodnie z rys. 2 i delikatnie przechylić końcówkę ostrza w dół. Przeciągnąć ostrze noża szczelinę na całej jego długości, jak pokazano na rys. 3, aż osiągniesz żądany kąt. Podczas ostrzenia zmniejsz nacisk na ostrze.
Procedura ostrzenia noży z ząbkowanym ostrzem: Włóż ostrze noża z ostrzem do środkowego rowka V oznaczonego SERRATED. Przeciągnij ząbkowaną krawędź noża przez całą jego długość i pozwól ostrzu poruszać się w górę i w dół, gdy poszczególne zęby przesuwają się wzdłuż ceramicznych segmentów ostrzących, aż naostrzysz nóż. Zwykle zajmuje to około 8-10 pociągnięć przez ostrzałkę. Podczas ostrzenia delikatnie dociskaj ostrze.
Konserwacja: Po użyciu wyczyść ostrzałkę szmatką lub miękką szczoteczką, nigdy nie spłukuj wodą. Przechowywać w suchym miejscu.
Parametry ostrzałki:
- regulowany kąt, węglik spiekany: ostrzenie zgrubne
- regulowany kąt, ceramika o gradacji 1000: ostrzenie wykańczające
- stały kąt, ceramika o gradacji 1500: delikatne ostrzenie ostrzy ząbkowanych
- regulacja kąta ostrzenia: 14° - 24°
- miękki uchwyt antypoślizgowy
Komentarze klientów