LYOfood Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą, porcja regularna
Opcje dostawy
- Test: czwartek 25.07. - czwartek 25.07.
- DPD - kurier: czwartek 25.07.
- InPost - Kurier: czwartek 25.07.
- Paczkomat InPost: czwartek 25.07.
Dostawa od |
Gwarancja wymiany |
Gwarancja zwrotu |
98% |
Ten opis został przetłumaczony maszynowo z oryginalnego tekstu.
Farfalle, farfalloni, farfalline... wszystkie oznaczają to samo - motyle, mniejsze lub większe! Ten uwielbiany rodzaj makaronu jest popularny ze względu na swoją delikatną powierzchnię i wesoły kształt, łączący gruby środek z cieńszymi skrzydełkami. Mówi się, że różnorodność tekstur sprawia, że farfalle szczególnie nadają się do kremowych sosów, a my nie moglibyśmy się z tym zgodzić. Wyobraziliśmy je sobie w dość klasycznym włoskim połączeniu ze szpinakiem i serem Gorgonzola , a także przyozdobione płatkami migdałów. Wygląda na to, że dobrze trafiliśmy, ponieważ LYO Farfalle od samego początku urzeka podniebienia spragnionych przygód entuzjastów outdooru.
Posiłki są liofilizowane i przyprawiane przed liofilizacją.
Nie zawierają sztucznych składników, cukrów, oleju palmowego ani konserwantów. Okres przydatności do spożycia wynosi około 4 lat.
Informacje dla konsumentów:
- Karma wegetariańska
Składniki:
- Makaron (zawiera semolinę pszenną) 41%
- szpinak 28%
- cebula
- śmietana
- Gorgonzola (DOP) 5%
- migdały 2%
- masło
- bulion warzywny (mąka kukurydziana, sól, ekstrakt drożdżowy i przyprawy)
- sól
- czosnek
Tabela wartości odżywczych:
W 100 g | Porcje 94 g (370 g przed suszeniem) | |
Kalorie | 1845 kJ / 440 kcal | 1734 kJ / 413 kcal |
Tłuszcze | 16 | 15 |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7,9 | 7,4 |
Węglowodany | 52 | 49 |
w tym cukry | 5,5 | 5,2 |
Błonnik | 8,3 | 7,8 |
Białko | 18 | 17 |
Sole | 1,7 | 1,6 |
Wartości podano w gramach.
Komentarze klientów