Nóż rzeźniczy Cold Steel Kitchen Knife (seria Commercial)
Jesteśmy autoryzowanym sprzedawcą
-
Czytaj więcej
Tabela rozmiarów
Cena: 140 zł
B2B
Dostępność od
W magazynie: 22
Termin dostawy: 7 - 14 dni
Ihneď na predajni Nitra
Przewidywana Dostawa:
Opcje dostawy
- DPD - kurier: poniedziałek 28.10.
- InPost - Kurier: poniedziałek 28.10.
- Paczkomat InPost: poniedziałek 28.10.
Registered customers collect points when shopping, which they can then use as currency. You will score so many points for this product. That you are not registered yet? Oops !!
Chcete si vyskúšať produkt?
Navštívte našu predajňu v Nitre!
Dostawa od |
Gwarancja wymiany |
Gwarancja zwrotu |
98% |
Ten opis został przetłumaczony maszynowo z oryginalnego tekstu.
Nóż rzeźniczy do rzeźbienia, rzeźbienia i krojenia mięsa. Commercial Series to seria fabrycznie produkowanych noży kuchennych zaprojektowanych przez prezesa Cold Steel, Lynna C. Thompsona. Noże te, z ekstremalnie wypolerowanymi ostrzami, są przeznaczone do różnych prac, od rzeźni i rzeźników, przez kuchnie komercyjne i szefów kuchni, po myśliwych i rybaków oraz kuchnie domowe. Ostrza noży wykonane są z niemieckiej stali 4116. Stal ta jest nierdzewna i łatwa do naostrzenia w celu przywrócenia krawędzi. Rękojeść jest wykonana z dwóch materiałów. Tylna część rękojeści jest wykonana z wytrzymałego polipropylenu, który nadaje nożowi kształt i doskonałe właściwości wytrzymałościowe, a powierzchnia jest pokryta miękkim i elastycznym syntetycznym polimerem Kray-Ex, który zapobiega ślizganiu się rękojeści. Jak prawidłowo traktować nóż do mięsa Zawsze myj noże ręcznie. Gorąca woda i para ze zmywarki są szkodliwe dla noży. Po użyciu umyj je pod bieżącą wodą i wytrzyj do czysta. Zawsze przechowuj noże w stojakach lub pochwach. Wkładaj je ostrzem do góry do stojaka, aby zapobiec stępieniu. Nigdy nie wkładaj noży luzem do szuflady z innymi nożami lub innymi metalowymi przyborami. Podczas pracy zawsze używaj desek wykonanych z miękkich materiałów, takich jak drewno lub plastik. Nieodpowiednie są płyty porcelanowe, szkło, sztuczny lub naturalny kamień. Należy regularnie ostrzyć noże, ponieważ tępe noże mogą być niebezpieczne. Noże można ostrzyć za pomocą osełki, ostrzałki do noży lub osełki. Po użyciu kamienia do ostrzenia, ostrze należy spłaszczyć na skórzanym pasku lub osełce. Idealnie jest korzystać z usług profesjonalnego ostrzarza przynajmniej raz w roku.
Waga (g)
:
122
Materiał uchwytu
:
Kray-Ex
Długość ostrza (mm)
:
203
Długość rękojeści (mm)
:
132
Długość całkowita (mm)
:
335
Tutaj możesz także znaleźć podobne produkty:
Komentarze klientów